Radne ploče i zidne obloge

Radne ploče su horizontalne površine koje se koriste za pripremu hrane, kuhanje i druge radne aktivnosti u kuhinji dok zidne obloge imaju svrhu zaštite i prekrivanja zidova u različitim prostorijama. U ponudi imamo standardne radne ploče, kerrock i compact.

Ponuda radnih ploča i zidnih obloga

Standardne radne ploče

Standardne radne ploče izrađene su od više slojeva materijala koji se kombiniraju kako bi se postigla izdržljiva i funkcionalna površina.
Jezgra ovih radnih ploča obično su izrađena od iverice (engl. particle board) ili MDF-a (medium-density fiberboard). Oba materijala su kompozitni materijali dobiveni od sitnih drvenih vlakana koja su spojena smolom ili ljepilom pod visokim pritiskom i temperaturom. Jezgra pruža čvrstoću i stabilnost radne ploče. Dekorativni sloj je površinski sloj radne ploče koji daje estetski izgled. Može biti izrađen od melaminskog premaza, laminata ili akrilnog premaza, ovisno o odabranom proizvodu i proizvođaču. Dekorativni sloj može simulirati izgled prirodnog drveta, kamena ili drugih materijala, pružajući raznolikost dizajna. Zaštitni sloj se nanosi na dekorativni sloj radi zaštite površine od ogrebotina, mrlja, topline i drugih oštećenja. Ovaj sloj može biti transparentan ili sjajan, ovisno o specifičnoj vrsti premaza koja se koristi.

U ponudi imamo veliki izbor dezena radnih ploča, u galeriji ispod možete vidjeti samo mali dio, stoga nas slobodno kontaktirajte za više informacija.

Kerrock

Kerrock je visokokvalitetni kompozitni materijal koji se često koristi u industriji interijera i dizajnu. Sastoji se od visokokvalitetnih mineralnih punila (npr. aluminijev hidroksid i akrilatni polimeri). Ti sastojci se kombiniraju kako bi se stvorio čvrst i trajan materijal. Dolazi u širokom rasponu boja, uzoraka i tekstura. Može simulirati izgled prirodnog kamena, poput mramora ili granita, kao i druge teksture i dizajne, pružajući raznolikost i estetski privlačan izgled. Otporan je na ogrebotine, udarce, mrlje i toplinu. To ga čini izdržljivim materijalom koji zadržava svoj izgled tokom vremena. Također je otporan na hemikalije, poput kućnih deterdženata, što ga čini pogodnim za upotrebu u kuhinjama i kupaonicama. Kerrock je higijenski materijal jer je glatka površina neporozna, što otežava razmnožavanje bakterija i mrlja. Također je jednostavan za čišćenje i održavanje, što je važno u prostorima gdje se zahtijeva visoka razina higijene. Ovaj materijal odlikuje fleksibilnost s toga se može oblikovati u razne oblike i veličine prema potrebama projekta.

Compact

Materijal Compact je vrsta visokokvalitetnog kompozitnog materijala koji se široko koristi u industriji interijera i dizajnu. Ovaj materijal poznat je i pod drugim nazivima kao što su “compact laminat” ili “HPL (High-Pressure Laminate) compact”. Sastoji se od nekoliko slojeva impregniranog papira koji su spojeni zajedno pod visokim pritiskom i temperaturom. Slojevi papira impregnirani su smolom, čime se postiže izuzetna čvrstoća i izdržljivost materijala. Dolazi u raznim bojama, uzorcima i teksturama. Može simulirati izgled prirodnog drva, kamena, metala ili drugih materijala. Također je moguće dobiti različite završne obrade, kao što su sjajna, mat ili teksturirana površina. Otporan je na ogrebotine, udarce, abraziju, toplinu, kemikalije i vlagu. Ova svojstva čine ga pogodnim za upotrebu u različitim prostorima, uključujući kuhinje, kupaonice, uredske prostorije i javne objekte. Compact je jednostavan za čišćenje i održavanje. Površina se lako može obrisati vodom i blagim deterdžentom, a ne zahtijeva posebne postupke niti posebne proizvode za održavanje. Materijal Compact ima široku primjenu u proizvodnji namještaja, radnih ploča, zidnih obloga, stolova, vrata, panela i drugih elemenata interijera. Njegova izdržljivost, otpornost i estetske mogućnosti čine ga popularnim izborom u različitim projektima.